Studio Siska | Blog
15340
page-template,page-template-blog-large-image,page-template-blog-large-image-php,page,page-id-15340,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Blog

Eind november. Het leven dat aan de bomen bloeide, valt neer op de aarde, keert er naar terug. Ook wij keren naar binnen, lengen een voorraad aan van noten, vruchten en zelfreflectie voor de winter. We ruimen op. We laten gaan. We ordenen en schikken. We maken plaats. Voor wat we willen houden en voor gezelligheid.

‘Ik ben het beu jullie grens te zijn!’ riep ik begin maart uit op een overleg met collega’s over het hoe en wat van onze samenwerking. Ik schrok van mezelf. Het was het begin van een voorjaar waarin ik overal grenzen zag. Of beter: het gebrek daaraan.

Doen waar je voor staat. Datgene wat je verkondigt, zelf ook in praktijk brengen. Practice what you preach, een gekend gezegde en niet voor niets. Als procesbegeleidster en als Siska van Studio Siska, vind ik het belangrijk om datgene wat ik in groepen doe, ook op mijzelf en mijn eigen processen toe te passen. Wat ik evenzeer belangrijk vind, is het zoeken naar de juiste woorden en vooral: na het zoeken, het vinden.

Al even spoken er in mijn hoofd massa’s ideeën die kunnen dienen als blogmateriaal, toch krijg ik niets op papier. Tot ik mezelf de volgende vraag stel: “Siska, als er één ding is dat je nog wil meegeven voor we met z’n allen de eindejaarsperiode induiken, wat zou dat dan zijn? Als het ware, wat is jouw kerstcadeau aan de wereld dit jaar of eerder wat bescheidener aan jouw volgers en lezers? “ Ik moet niet lang nadenken, ik schenk je graag wat compassion.

Witte magie ‘Kippenvelmomenten’. Daarover hadden Tamara en ik het. Zij, gekleed in een helderwitte mantel, genietend van de voorjaarszon. Het is het ideale moment voor een terrasje en een intens inspirerend gesprek met Tamara Lenaerts van laDuende over voelen met lijf en leden, magie in de groep en kippenvelmomenten in ons vak van procesbegeleider.

Onze wegen blijven kruisen. We sloegen zelf gedeeltelijk een zelfde pad in. Ook Fanny koos ervoor om als zelfstandig trainer en procesbegeleider aan de slag te gaan binnen haar eigen onderneming, Goesthing. Ik leerde Fanny Matheusen kennen tijdens mijn opleiding Intercultureel management bij Cimic. Daar wijdde ze ons in - via de modellen van Hofmann en Topoi - in de wereld van de interculturele communicatie. Tijd voor een gesprek over een maatschappij in volle verandering en over zoeken naar handvaten om met deze veranderingen om te gaan.

Een vroege ochtend in een lege koffiebar in Vilvoorde. Ik heb afgesproken met Saskia Vandeputte om te praten over haar werk, haar passies, drijfveren en wat haar maakt tot een goede procesbegeleider en vormingswerker. Ik stelde de vragen en zij antwoordde of was het andersom. Nu ik terugblik op mijn ontmoeting met Saskia, herinner ik me nog heel helder wat zij die ochtend meermaals herhaalde: ‘de hoofdzaak van mijn werk is: goede vragen stellen.' 

Hey, welkom op de website van Studio Siska. Ik ben Siska en ik ben trots. Ik bouwde Studio Siska.
Top