Studio Siska | Studio
15768
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15768,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

STUDIO

– zoeken – Zoeken. Nog zoeken. Blijven zoeken – ken je het? En dus hoogstwaarschijnlijk een zoeker zijn. En dan durven zeggen: Ik ben Siska, een zoeker. Zo is het bij mij gegaan en zo gaat het goed. Het gaan van de weg is het belangrijkste proces.

– blijven zoeken – Ik heb naar mijn plekje gezocht. En naar vrijheid om mijn eigen manier van leren en werken te ontwikkelen. Gaandeweg ontdekte ik mijn duizend poten … en zag ik iemand boodschappen dragen op haar hoofd. Ik ben opgegroeid in Haaltert in een gezellig druk gezin. Daar leerde ik mensen lezen. Om te reizen naar andere werelden, las ik boeken en fietste ik tussen velden. Op een bepaald moment trok ik naar Paraguay. Dat was een grote tocht met grote stappen.

– reis ver – kom terug – anders – Eenmaal terug, koos ik Leuven als tussenstop. Ik studeerde er Romaanse Talen – Frans en Spaans – en deed er de lerarenopleiding bovenop. Nadien prikte ik Brussel als uitvalsbasis. Brussel, dàt was voor mij een enorme eye-opener. Het kan er ook anders. Je kan ook naar de winkel gaan met een doos, ze volladen en met de doos op je hoofd naar huis wandelen. Mensen kijken er niet van op. Verontrustend en tegelijk fantastisch … Het kan ook anders. Dat is voor mij de essentie van de stad.

– zoeken en ontdekken – Midden in de essentie van de stad, ontdekte ik volop de sociale sector. Ik werkte voor Chirojeugd Vlaanderen en startte in het Brusselse Jeugdwerk het diversiteitsproject, Bint op. En ik kreeg er niet genoeg van: ik schreef me in voor een sterk inhoudelijke opleiding ‘Intercultureel management’ (CIMIC) en ik trok naar Congo voor mijn afstudeerwerk. Mijn strafste ontdekking : ‘wil je de ander begrijpen, start bij jezelf’. Ik stapte over naar het onderwijs en werkte er met mensen die anders bekeken worden in onze maatschappij. Ik wilde hen ook een stem geven – een stem die initieel stilgelegd wordt door wat anderen luider van hen denken.

– zoeken met hart en handen – Met diversiteit als motief kwam ik bij vzw Motief terecht. Ik genoot er van de andere blik op de maatschappij en van het nadenken over hoe het anders kan. Daarna stak ik mijn handen uit de mouwen bij Circus zonder Handen. Ook naast deze job koos ik voor ‘hands-on’: ik gaf mezelf in 2015 de kans om als zelfstandige te werken. Ik startte met het begeleiden van trajecten voor organisaties en scholen rond identiteitsontwikkeling bij jongeren, motivatie en talenten. Ik vond een opleiding op mijn lijf geschreven: ontwikkelen van effectieve leerinterventies (FCE-Kessels & Smit). Dit alles, dit hele proces, brengt me dichter bij mijn eigenheid – dichter bij mijn eigenzinnigheid.

– vinden en verbinden – Ik vond … ik vond Studio Siska . Een plek van waaruit ik naar verschillende andere plekken kan vertrekken. Een uitvalsbasis. En iets wordt me gaandeweg steeds duidelijker: ik zoek sterk naar verbinding. De energie van mensen en van mensen in groepen passioneert mij. Daarnaast geniet ik er ook van mijn inhoudelijke bagage aan te vullen. Ik vind het belangrijk om in mijn werk een deskundige aanpak voor te leggen. Tegelijkertijd zet ik mezelf tijdens mijn begeleidingen sterk in als persoon.

– rebelleren en blootleggen – Op professioneel vlak kennen anderen me als rebel, als tegengewicht. Ik ben kritisch, ik ben diegene die altijd vragen stelt. Lastige vragen? Waardevolle vragen. Tevreden klanten zeggen me dat ik een goede analyse maak van wat eigenlijk de realiteit is en dat ik begrijp wat ze nodig hebben. Ik leg de vinger op de wonde – of liever positiever – op de plek waar groei ontstaat.

– medaille – Waarvoor ik mezelf een medaille durf geven, is voor het luisteren naar mijn gevoel. Ik voel wat niet én wat wel iets voor mij is. Nu ik toch aan het uitdelen ben, geef ik mezelf ook een medaille voor mijn fietstocht naar Compostella. Ben ik veilig? Heb ik onderdak? Welke angsten kom ik tegen? Deze vragen, trouwe metgezellen op mijn tocht. We kwamen samen na een intens proces terug thuis.

– zoek je mij – Vind mij, zie mij … → Genieten van mensen, van talenten en van persoonlijke ontwikkeling. → Praten over veranderingen in de maatschappij – daar kan ik niet over ophouden. → Kijken naar een theaterstuk – en dan schrijf ik er ook graag over. → Zitten op een yogamat, op mijn fiets, bij vrienden, bij mijn metekindjes. → Zitten in een koffiebar bij een goed gesprek – in Le Phare aan het kanaal in Brussel bijvoorbeeld. → Onderweg zijn. → Wroeten tussen groenten op een veld of in de keuken – en al zeker in het weekend, want dan brunch ik graag: een eitje, groentjes, humus, koffie en thee. Ja, koffie en thee. Want ik hou van een EN/EN verhaal. → Doorbomen op de visieteam-avonden van Motief. Waar anders anderen zouden denken ’t is genoeg, zit ik daar tussen mensen van allerlei leeftijden en van allerlei slag, feministen, vrijzinnigen, Moslima’s, Joden, mensen die in hun realiteit elk met andere dingen bezig zijn en wel samenkomen op een avond. Dat voedt mij enorm. → Opgaan in een goed boek. Of bij mensen zijn. En als ik tussen deze twee zou moeten kiezen … kies ik voor mensen. Die lees ik ook, als procesbegeleider .

– de cirkel is rond – Zo is het bij mij gegaan en zo gaat het, goed. Het gaan van de weg is het belangrijkste proces. En dan durven zeggen: Ik ben Siska, zoeker en procesbegeleider.

foto: Sien Verstraeten

 ZOEK JE MIJ

SCHRIJF MIJ

Vul het contactformulier in

  VIND MIJ

  Contactgegevens

  Studio Siska

  Siska Hoebeeck

  Watteeustraat 12

  1000 Brussel

  +32 498 16 31 10

  info@studiosiska.be

  www.studiosiska.be

  BE0638957905

  Top