Studio Siska | Burgeroverleg Parlement
16742
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16742,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Burgeroverleg Parlement

In maart 2021 startte Studio Siska de begeleiding van de burgeroverlegcommissies georganiseerd door het Brussels Parlement. Studio Siska is verantwoordelijk voor inclusie en mede-verantwoordelijk voor ontwerp en facilitatie van deze overlegcommissies.

 

Een overlegcommissie is een plaats voor debat tussen parlementsleden en bij loting gekozen burgers. Ze wordt opgericht om een welbepaald thema te behandelen dat kan worden voorgesteld door de Brusselaars (burgervoorstel) of door de parlementsleden.

 

Na verscheidene vergaderingen van de overlegcommissie, stellen de parlementsleden en de burgers samen aanbevelingen voor die in het parlement zullen worden behandeld.

 

Deze opdracht is een samenwerking met partner Particitiz en loopt tot 2023.

 

Lees het artikel op Bruzz: “Eerste overlegcommissie van start, burgerparticipatie moet resultaat opleveren“.

Bekijk de documentaire van de eerste overlegcommissie : https://auvio.rtbf.be/emission/vivre-pour-des-idees-vers-une-nouvelle-democratie-25106

Top