Studio Siska | Startpagina2
16640
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16640,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Studio Siska

JOUW VRAAG

Studio Siska begeleidt met passie voor mensen, groepen en de daarbij aanwezige diversiteit, diverse processen in organisaties en bedrijven. Afhankelijk van jouw vraag, maak ik een ontwerp dat vorm krijgt in een procesbegeleiding of in een kortere interventie zoals een workshop of vorming(sreeks).

INCLUSIE

Hoe ga je om met de vele verschillen in jouw team? Hoe ontwikkel je een inclusieve praktijkvisie op diversiteit?

DEEP DEMOCRACY

Op zoek naar een verfrissende aanpak voor besluitvorming en conflicthantering waarbij je ook luistert naar de minderheidsstem?

TEAM

Uitdagende veranderingen in jouw team? Nood om stil te staan met alle medewerkers? Hoe ga je samen dit proces aan?

BUITEN DE LIJNEN

Heb je een vraag, een probleemstelling die in geen enkel vakje lijkt te passen? Op zoek naar innovatieve ideeën?

WAARDEREND ONDERZOEK

Hoe waardeer je positief wat er is? Hoe trek je vanuit die realiteit naar nieuwe mogelijkheden en successen?

TALENT

Hoe creëer je een bedrijfsklimaat waarin iedereen samenwerkt vanuit zijn eigenheid, talenten en interesses?

Siska is een ondernemende denker en doener met een hart voor leren en ontwikkelen. Ze heeft jarenlange ervaring in onderwijs, jeugd- en sociaal werk en dat in een interculturele en stedelijke context. Ze houdt van creatieve processen, is een natuurlijke vernieuwer en gebruikt haar kritische blik met aandacht.

VRAAG MIJ ALS …

PROCESBEGELEIDER

Als procesbegeleider maak ik een heldere analyse van de situatie of probleemstelling. Ik vertrek vanuit generatieve vragen. Dit zijn vragen die verrassen, confronteren en verbinden. Ik ga op onderzoek uit. Met mijn observaties maak ik rake analyses waardoor er ruimte komt, het proces in de goede richting kan bewegen en oplossingen zich helder aanbieden.

ORGANISATIEADVISEUR

Als organisatieadviseur geef ik advies over uiteenlopende thema’s waarin ik jarenlang expertise opbouwde, zowel in mijn (werk)praktijk als in mijn opleidingen: diversiteit & inclusiviteit, leven in een meertalige, grootstedelijke context, jongeren & identiteitsontwikkeling, talent & jobcrafting, energie & balans,… .

VERANDERCOACH

Als coach ondersteun ik veranderprocessen en zoek ik samen met jou naar de volgende stap in de ontwikkeling van je organisatie, bedrijf of persoonlijk parcours. In overleg met de opdrachtgever ga ik op zoek naar de meest gepaste interventie: coaching in groep, individuele begeleiding, een eenmalig gesprek of een langer lopend traject.

Gemotiveerde en inspirerende begeleider. Confronterende en maatschappelijk relevante workshop. Een aanrader! (deelnemer, workshop Interculturele Competentie in de praktijk)

AANPAK

Studio Siska is gebouwd op volgende fundamenten

Aandachtige analyse

De kracht van mijn aanpak schuilt in de grondige analyse die ik uitvoer via een persoonlijke en oplossingsgerichte manier van werken. Dit betekent dat ik voldoende tijd neem om te onderzoeken waar je vraag precies over gaat en dat ik aandachtig op zoek ga naar een werkbare oplossing voor jou en je organisatie.

Waarderend kijken en onderzoeken

Van nature grijp ik in mijn werk terug naar Appreciative Inquiry. AI of waarderend onderzoek is een positieve aanpak voor organisatieverandering. We kijken samen naar wat er werkt in plaats van naar wat er verkeerd gaat. Dit onderzoeken we via een focus op perspectief, op verantwoordelijkheid nemen, op eigenaarschap en op samenwerking. Dit levert de creativiteit, betrokkenheid, acties en initiatieven op waardoor je succesvol verandering realiseert.

Aandacht voor talent

Iedereen heeft talent. Een eenvoudig uitgangspunt en toch roept het in de praktijk vragen op. Wanneer word je je bewust van je eigen kwaliteiten? Wanneer je daarover in gesprek gaat met elkaar. Daarna voel je je sterker om contexten en situaties op te zoeken waar je jouw talenten maximaal kan inzetten.

Inclusief werken

‘Er is te weinig diversiteit’ of ‘de diversiteit is er wel, maar ze vindt geen plaats en wordt niet gezien’. Bij Studio Siska krijg ik vaak de vraag om mee te werken aan ‘meer diversiteit in organisaties’. Werken aan een inclusief klimaat – d.w.z. een klimaat waar diversiteit omarmd wordt – begint bij ruimte en openheid creëren voor ieders eigenheid. Tegelijkertijd betekent inclusiviteit ook afscheid durven nemen van een aantal heersende normen in de groep, jezelf en je organisatie in vraag stellen, beseffen dat wat evident is voor jou, niet noodzakelijk logisch is voor een ander. Ik begeleid je in dat proces, gevoelig voor de kwetsbaarheden én met focus op de rijkdom die een diverse werking met zich meebrengt. Diversiteit is overal, de kunst is om het te zien en het er te laten zijn.

De kracht van het proces

Diepgaande veranderingen vinden plaats wanneer er aandacht wordt gegeven aan het proces. Mensen maken dit proces en weten niet op voorhand wat het resultaat zal zijn. Wanneer we inzoomen op het proces en daarbij ruimte laten voor verbeelding, doen we precies wat nodig is. Zo zal de unieke oplossing zich nieuw en verrassend aanbieden.

Het belang van perspectief

Elk verhaal, elke situatie heeft niet één maar verschillende ‘keerzijden’. Als mensen of organisaties vastlopen, kan dat zijn omdat ze de keerzijde, de andere perspectieven niet meer zien. Ik bekijk jouw vraag graag vanuit een ander perspectief dat andere en nieuwe antwoorden biedt.

Processen zijn conversaties

Mensen die samenwerken, geven samen betekenis aan de werkelijkheid, onder andere in taal. Wat bedoelt de andere precies? Welke verwachtingen of gedachten liggen er onder zijn of haar uitspraken? Daar wil ik alternatieven voor aanreiken. Dàt stuwt het proces vooruit.

Lerend werken & werkend leren

Ik geloof dat mensen het beste leren in de praktijk. En omgekeerd dat mensen het beste werken als dat gebeurt vanuit persoonlijke drijfveren en interesses. In mijn trajecten vertrek ik vanuit je concrete werksituatie. We denken samen na over hoe je de dagelijkse werkomgeving kan transformeren tot een omgeving waarin leren en werken samenvallen. Bovendien geldt dit ook voor mijn eigen Studio: ik vind het heel belangrijk om te blijven leren en evolueren tijdens mijn werk. Ik volg vernieuwingen binnen mijn vakgebied op de voet.

Je was de rust zelve en dat deed de groep veel deugd. Tegelijkertijd zette je ons hard aan het werk: die strakke timing maakte ook dat we echt moesten focussen. Ik denk dat het gesprek onmisbaar was om de betrokkenheid van de hele groep bij het beleidsplan te vergroten. ( Jacqueline, FARO)

STUDIO

– zoeken – Zoeken. Nog zoeken. Blijven zoeken – ken je het? En dus hoogstwaarschijnlijk een zoeker zijn. En dan durven zeggen: Ik ben Siska, een zoeker. Zo ging het bij mij. Het gaan van de weg is het belangrijkste proces.

– vinden – Wie zoekt, die vindt … Ik vond Studio Siska. Mijn plek van waaruit ik naar verschillende andere plekken kan vertrekken, mijn uitvalsbasis. Tevreden klanten zeggen dat ik een goede analyse maak en dat ik begrijp wat ze nodig hebben. “Ze legt de vinger op de wonde – of liever positiever – op de plek waar groei ontstaat.”

– zoek je mij – Vind mij

Dank om de kritische geest te zijn. Dank om de leerlingen naar de top te brengen. Dank om de maatschappij in de school te brengen. - Katleen, Spectrumschool, Borgerhout.

RECENT IN OPDRACHT VAN

Soms zit je even vast en dan is er Siska. Ze luistert – altijd even aandachtig. Ze stelt je vragen, soms confronterend, en meestal ‘boenk’ er op. Ze heeft de gave samen met jou op zoek te gaan naar de essentie. Ze maakt dingen los en zet je weer in beweging. Siska verheldert en verfrist, en geeft je de energie om er weer volop tegen aan te gaan, net als voorheen, maar met net die andere bril op. ( Corazon D., Grondsmaak, CSA-boerderij)

ZOEK JE MIJ

SCHRIJF MIJ

Vul het contactformulier in

  VIND MIJ

  Contactgegevens

  Studio Siska

  Siska Hoebeeck

  Watteeustraat 12

  1000 Brussel

  +32 498 16 31 10

  info@studiosiska.be

  www.studiosiska.be

  BE0638957905

  Top